De mooiste kattenrassen: een overzicht

Wat zijn nou de mooiste kattenrassen? We hebben een overzicht voor je gemaakt, maar uiteraard geldt hierbij dat ieder zijn eigen smaak heeft.

Toyger of Bengaal

Als je op zoek bent naar een echte designer kat dan is dit een mooi ras waar je echt van gaat genieten. Het lijkt wel echt op een tijger, maar dan een wat kleiner formaat. Gelukkig is het gedrag niet zoals een echte wilde tijger want dan zou je deze niet in huis kunnen hebben. Het zijn erg lieve katten, ze zijn ook gezellig en gaan ook goed met kinderen. Het bijzondere aan dit ras is de vacht, kijk maar eens naar het mooie patroon van vlekken, is het niet prachtig?

Ragdoll

Een erg luie kat is toch wel de Ragdoll. Als je de kat zou oppakken zal je vaak merken dat de kat zich gewoon laat hangen. Als je het kattenras gaat vertalen dan is de betekenis daarvan een lappenpop. De kat heeft mooie blauwe ogen en hele zachte haren, het is dan ook heerlijk om hem te aaien en als hij zich zo lekker laat hangen is de kans ook groot dat hij dat heel goed toelaat.

Britse Korthaar

Een erg populair kattenras is toch wel de Britse Korthaar. Ze zijn er zacht uit, en wat gedrongen. Het zijn erg rustige katten en ze houden van mensen. Alleen moet je wel weten dat ze liever niet opgepakt worden. Ze zijn wel graag bij je, maar het zijn geen echte knuffelkatten. Het zijn onafhankelijke katten en dat heeft toch ook wat bijzonders.

Maine Coon

Als je echt dol bent op een grote kat, en je wil echt weten dat jij een huisdier hebt dan is een Maine Coon misschien wel wat voor je. Het zijn erg grote harige katten en als je deze voor de eerste keer ziet, kun je best even schrikken. Het zijn vrolijke en lieve katten, ze vinden alles en iedereen leuk en aardig en zijn ook graag bij je. De Maine Coon is ook de favoriete kat van bekende blogger Quirine!

Schotse vouwoorkat

Een andere naam hiervoor is een Scottish Fold. Ze zijn te herkennen aan de ronde kop en hebben schattige kleine oortjes. Ook hebben ze een erg korte vacht, maar wist je dat hoe kleiner de oortjes zijn, hoe duurder dat dit kattenras is?

Abessijn

Nog een ander duur kattenras is de Abessijn. Veel mensen vinden dat het ras een speciaal charme uit kan stralen en daar moet je dan als je er eigenaar van wilt worden ook voor betalen. Het zijn hele loyale en vriendelijke katten die veel mensen maar al te graag in hun buurt hebben.

Amerikaanse Korthaar

Dit is een kattenras wat je kunt herkennen aan de grote ogen en het brede gezicht. Het zijn erg aanhankelijke katten en dan ook nog eens erg lief voor kinderen. Bij dit kattenras moet je je er wel bewust van zijn dat ze hun jachtinstinct nog goed intact hebben gehouden. Als je last hebt van muizen dan is dit een ideale jager en dan heb jij geen last meer van muizen in de buurt.